O jedinečnej chuti z parníčkovej pece v médiách
V našej obecnej pekárni v Lysej pod Makytou pečieme s láskou a poctivo už od roku 1988.
Dodnes používame pôvodnú parníčkovú pec, ktorá dodáva našim výrobkom nezameniteľnú chuť a vôňu.
Naša pekáreň má status chránenej dielne.
Naše pečivo vozíme do obcí, kde nie je bežná dostupnosť potravín, pretože veríme, že kvalitný chlieb má patriť každému.
Pozrite si reportáže, ktoré zachytávajú náš príbeh, remeslo aj každodennú prácu ľudí, pre ktorých je pečenie poslaním.
Dozviete sa viac o našom remesle, histórii aj o tom, ako si udržiavame tradíciu poctivého pečenia.
Pekáreň z Lysej pod Makytou sa objavila v niekoľkých televíznych reláciách a reportážach:
Pec, ktorá nikdy nevyhasla. V obci neďaleko českých hraníc pečú unikátny chlieb
pekáreň Lysá v reportáži tv Markíza
V Lysej pod Makytou pečú chlieb ako pred 40 rokmi. Unikátna pec a živý kvások spájajú generácie
Kvások oživujú denne už štyridsať rokov. V pohraničí pečú chlieb unikátnym spôsobom
Pekáreň je aj chránenou dielňou.
V obci na Považí pečú chlieb tradične, 40 rokov využívajú špeciálnu parníkovú pec, to sa už takmer nikde nevidí
V Lysej pod Makytou pretrváva jedinečná tradícia pečenia chleba
V regionálnych novinách trencanak.sk napísali




